月刊 FOOD Style 21 12月号 血のめぐりを良くして若々しく ~血管力を鍛える素材~ Vascular function for Health & Beaut

12月号目次

FOOD STYLE21
FOODSTYLE21 12月号 血のめぐりを良くして若々しく ~血管力を鍛える素材~ Vascular function for Health & Beauty

<特集記事>
Tie2受容体活性化による血管成熟化 高倉伸幸 大阪大学
Maturation of blood vessels regulated by activation of Tie2 receptor.・・・Nobuyuki Tkakura
“第3回 Tie2 フォーラム基調講演より 「ヒトは血管とともに老いる~血管老化を予防する方法~」 順天堂大学 白澤卓二

Human gets old with blood vessels: Preventive method against aging of blood vessel.・・・Takuji Shirasawa
血管と疾患について 最新の血管年齢測定法と、それらによる食物素材評価 誠仁会みはま病院 白井厚治
A novel arterial stiffness marker, cardio-ankle vascular index and its clinical applications-Usage and Utility in・・・Koji Shirai
味噌と血圧の関連性 上原誉志夫 共立女子大学
Relevance of bean paste and blood pressure.・・・Yoshio Uehara
Tie2活性化作用に着目した関節ケア素材の開発 大戸信明 丸善製薬(株)
Development of plant extract with joint care properties by activation of Tie2 receptor.・・・Nobuaki Oto
黒ショウガの血管拡張、血流改善作用 単少傑、田中潤司、下田博司 オリザ油化(株)
Vasorelaxation and Blood Circulation Improvement Effect of Black Ginger Extract.・・・Shoketsu Hitoe, Junji Tanaka, Hiroshi Shimoda
β-クリプトキサンチンの血流改善作用について 向井克之 ユニチカ(株)
Blood circulation improvement function by β-cryptoxanthin.・・・Katsuyuki Mukai
糖転移ヘスペリジン 肝臓での作用と血管機能 三皷仁志 (株)林原
Glucosyl Hesperidin Acts on the Liver and Results in the Maintenance of Blood Vessel Functions.・・・Hitoshi Mitsuzumi
血管の健康を高めるピクノジェノール® 最新臨床研究報告 ジェフリー・マイケル・ストロング ホーファーリサーチ社
Clinical Research Update: Pycnogenol® improves blood vessel health.・・・Jeffrey Michael Strong
霊芝と発酵 ~発酵が霊芝の機能をアップする!~ 伊藤久富 長瀬産業(株)
Fermentation potentiates hypotensive effect of Ganoderma lingzhi.・・・Hisatomi Ito
低分子コラーゲンペプチドCCOPによる血管保護作用 河口友美 日本ハム(株)
Vasoprotective Effect of Chicken Collagen Hydrolysate. ・・・Tomomi Kouguchi

<機能性研究レポート>
「食べる前のうるる酢」の食後血糖値上昇抑制作用および抗糖化作用 鈴木和重、丸山徹也 養命酒製造(株)
Suppressive effect of the vinegar drink “taberumae-no-ururusu” on postprandial blood glucose level and glycation reaction.・・・Kazushige Suzuki, Tetsuya Maruyama

<エフズアイ>
機能性表示で大事なことは何か?
What is important in the functional labeling?

<この人に聞く>
血液力を高める ~女性の疾患から見た予防法へ~
金沢医科大学病院 集学的医療部総合診療センター副センター長 赤澤純代氏に聞く
Increasing the blood power: Disease preventive methods from the point of view of women’s disease.・・・Sumiyo Akazawa

<連載>
OEM企業各社の魅力に迫る
“【第12回】酸化・変性しやすい機能性素材を安定的に粉末化 砂糖由来のイヌリンはタイで増産体制へ フジ日本精糖(株)

Now of trust company supporting helth food industry Freund Corporation
免疫ことはじめ(4) 『LPS は毒かビタミンか』・・・稲川裕之 香川大学
Beginning of natural immunity to eat.・・・Hiroyuki Inagawa
続うんしゅみかんの美感講座
β – クリプトキサンチンの皮脂産生抑制作用 白倉義之、向井克之 ユニチカ/佐藤隆、伊藤晃 東京薬科大学
Suppression of sebum formation by b-cryptoxanthin.
地方発バイオイノベーションの進展と機能性食素材開発
福井県産農産物の機能性成分を活用した食品開発 小林恭一、佐藤有一 福井県食品加工研究所 /高橋正和 福井県立大学生物資源学部
The development of functionally food in Fukui prefecture.・・・Kyoichi Kobayashi, Yuichi Sato, Masakazu Takahashi

<コラム>
News Show
厨の歳時記・・・村松 今日子
Literary calender of kitchen・・・Kyoko Muramatsu
カリフォルニアン・ブリーズ・・・櫻井純子
Californian breeze・・・Junko Sakurai
世界のヘルシーフードマーケット:欧米のヘルスクレーム
The world market of food supplements・・・Tsutomu Tomita
機能性食品科学の周辺:ブラジルの食や酒・・・村上 明
Foods and liquors in Brazil・・・Akira Murakami
文献トピックス・・・佐藤 充克
News briefs from English literature・・・Michikatsu Sato
Advertisement columns

~*~雑誌ご購読のお問合せ先~*~
関連事業統括部 TEL:03-3238-7818/FAX:03-3238-7898

FOOD STYLE21
12月号目次